Kwartaaljournaal Marktplaats Auto’s


“Het bereik is op geen enkele site groter”

Marktplaats.nl onmisbaar voor Subaru Utrecht

Marktplaats.nl onmisbaar voor Subaru UtrechtVierwielaandrijving, boxermotoren, dat kan maar één merk zijn. Inderdaad, Subaru. In ons land wordt het eigenzinnige Japanse merk vertegenwoordigd door een kleine veertig dealers. Een daarvan is Subaru Utrecht, dat als officiële 6-sterren dealer sinds vorig jaar verantwoordelijk is voor het rayon in het midden van het land. Mede dankzij de samenwerking met Marktplaats.nl weten liefhebbers uit heel Nederland het in Nieuwegein gevestigde bedrijf te vinden.

Al in een heel vroeg stadium erkende Otto Dwarshuis, mede-directeur van Subaru Utrecht, het belang van internet voor de occasionmarkt: “Als een van de eerste autobedrijven had ik in 1997 een eigen website, en in het eerste jaar behaalden we direct een kwart van de omzet via internet. Toen was ik direct overtuigd van de voordelen die internet heeft als verkoopkanaal. We zijn dan ook al heel snel gaan adverteren op Marktplaats.nl. Vanwege onze positieve ervaringen was het logisch om dat vervolgens ook met Subaru Utrecht te gaan doen. Voor een serieus autobedrijf is Marktplaats.nl een van de namen waar je niet omheen kunt, zeker niet voor het adverteren van occasions. Het bereik is op geen enkele site groter.”

Compleet overzicht
Dwarshuis: “Uiteraard zorgen we er zelf voor dat de auto er perfect uitziet wanneer we de foto’s nemen, maar de aanvullende informatie is voor veel kopers minstens zo belangrijk. En dat is bij Marktplaats.nl gewoon heel goed voor elkaar. Behalve zaken als kilometerstand en de standaarduitrusting is van elke occasion een compleet overzicht van de historie te vinden, zodat klanten bijvoorbeeld kunnen zien hoeveel eigenaren een auto heeft gehad, en of deze in Nederland voor het eerst op kenteken is gezet. We merken dat onze klanten dat soort informatie op prijs stellen.”

Juiste omschrijving
“De zogenoemde rallyauto’s van Subaru leveren de meeste kliks op”, vervolgt Otto Dwarshuis. “Zeker in dat segment is het heel belangrijk dat de beschrijving van de auto en de uitrusting tot in detail klopt. Daarom is het prettig dat de data die via de software van inMotiv wordt aangeleverd, zo ontzettend betrouwbaar is. Die koppeling werkt perfect. En het is een goede zaak dat een verkochte auto met één klik direct van de site is verdwenen, op die manier kunnen we voorkomen dat we klanten moeten teleurstellen.”

<< Terug