Kwartaaljournaal Marktplaats Auto’s


Meer groen op Marktplaats

Meer groen op MarktplaatsDe auto-industrie en pers zetten dit jaar vol in op elektrische en hybride-auto’s. Meer Nederlanders rijden in een groene auto in vergelijking met vorig jaar en ook het aanbod van deze wagens op Marktplaats neemt toe. Gaat Nederland in 2012 massaal voor elektrisch?

Meer groene auto’s op Marktplaats
Op Marktplaats is afgelopen jaar al een toename zien in het aanbod “groene auto’s” op de site. In vergelijking met maart 2011 vond er een stijging plaats van 20%. En niet alleen occasions, maar ook de nieuwste modellen, waaronder de Opel Ampera, zijn al op Marktplaats te vinden. Aan de aard van en het aantal zoekopdrachten is te zien dat vooralsnog Honda en Toyota erg populair zijn op Marktplaats, maar de kans is groot dat er stevige concurrentie zit aan te komen van andere merken. Volkswagen, Renault, Audi, Volvo: ze hebben allemaal interessante wagens in de coulisssen staan.

De wegen worden groener
Na de Nissan Leaf in 2011 is dit jaar weer een (deels) elektrische auto, de Opel Ampera, Auto van het Jaar geworden. De autofabrikanten hebben het begrepen: vrijwel elk automerk heeft inmiddels een hybride of volledig elektrisch model rondrijden of is dit zeer binnenkort van plan (Ford alleen al wil het komende jaar vijf van dit soort auto’s op de markt brengen). Tel daar het belastingvoordeel en het groeiende aantal oplaadpunten bij op, en de tijd is rijp voor de definitieve doorbraak van elektrisch rijden bij het grote publiek!

Minder groen op MarktplaatsMinder groene auto’s op Marktplaats
In schril contrast met het stijgende aanbod aan groene auto’s staat het dalende aanbod aan groene auto’s: auto’s met een groene lak welteverstaan. Voor auto’s is de kleur groen is al tijden erg impopulair en het aanbod van auto’s met deze kleur daalt steeds verder. In vergelijking met maart 2011 staan er 10% minder groene auto’s op Marktplaats.

<< Terug