Kwartaaljournaal Marktplaats Auto’s


Citroën-dealer Vos-Zanddonk vergroot showroom op internet

Met vestigingen in Genderen en Waalwijk vertegenwoordigt Automobielbedrijf Vos sinds lange tijd het merk Citroën. Het bedrijf geniet in de eigen regio een uitstekende reputatie, maar advertenties op Marktplaats zorgen ervoor dat de autovoorraad van de dealer in heel Nederland zichtbaar is.

Gewoon goed. Dat is de slogan waarmee Automobielbedrijf Vos-Zanddonk zich profileert. Het bedrijf werd ruim dertig jaar geleden opgericht, en is sinds 1970 officieel dealer van het merk met de Double Chevron. Beide vestigingen ademen de sfeer van een echt familiebedrijf, en stellen laagdrempelig, persoonlijk contact met klanten voorop. Automobielbedrijf Vos adverteert ook op Marktplaats. “En dat bevalt ons uitstekend”, stelt verkoopadviseur Patrick Peters. “Vanwege onze goede naam weten mensen uit de regio ons altijd wel te vinden, sommige mensen zijn al dertig jaar klant bij ons. Tegelijkertijd krijgen we nu steeds vaker klanten uit andere delen van het land in de showroom. Dat is toch wel de verdienste van het landelijk online adverteren. Aan de toegenomen hoeveelheid leads kunnen we goed merken dat Marktplaats veel gebruikt wordt door mensen die op zoek zijn naar een andere auto”, vervolgt Peters.

Serieus online occasionbeleid
Om succesvol te kunnen zijn op de online occasionmarkt, is het volgens Patrick Peters zaak om een consistent en serieus beleid te voeren en dat begint bij correcte en volledige advertenties. “Naast het tonen van duidelijke foto’s dient de onderhoudshistorie compleet te zijn, met ingevulde boekjes, en de kilometerstand moet via de Nationale Autopas controleerbaar zijn”, aldus Peters. “Verder biedt Marktplaats het voordeel dat je direct kunt reageren op klanten die een bod uitbrengen. Die mogelijkheid benutten wij altijd, ook bij een lager bod mailen of bellen we even. Door snel en adequaat te reageren, wek je vertrouwen bij klanten. Internet mag dan een snelle wereld zijn, voor het contact met onze klanten nemen we de tijd.“

Inzicht in voorraad
Na een korte wenperiode kan Peters inmiddels lezen en schrijven met de software van inMotiv. Patrick Peters verbaast zich nog altijd over de compleetheid van de gegevens: “Het is inderdaad veel completer dan wat we gewend zijn, en bovendien zijn de gegevens altijd juist. Correcties op de uitrusting van een auto komen nauwelijks voor, hooguit voegen we soms een extra optie toe die niet standaard wordt vermeld. Verder vind ik het een heel groot voordeel dat we in één oogopslag onze voorraad occasions en nieuwe auto’s kunnen zien. Wat ons betreft is internet, en dus ook Marktplaats, een waardevol advertentiekanaal voor de autoverkoop.”

<< Terug