Kwartaaljournaal Marktplaats Auto’s


Totale waarde Marktplaats Auto’s toegenomen in tweede kwartaal

In het tweede kwartaal van 2012 was de totale waarde van geplaatste auto’s op Marktplaats 4,4 miljard. Een stijging ten opzichte van het vorige kwartaal, waar de teller op het bedrag van 4,2 miljard stond. Het grootste taartstuk is dit kwartaal wederom voor Volkswagen, maar de Golf is van de troon gestoten als model met de meeste waarde.

Duitsers en Italianen aan top
Volkswagen voert in het tweede kwartaal de lijst aan met een totale waarde van 410 miljoen euro (tegenover 400 miljoen in het eerste kwartaal). Verkooptopper Golf legt het echter af tegen een razend populair model van rivaal BMW. De 3-serie van het Duitse premiummerk is in het tweede kwartaal goed voor een totale waarde van 106 miljoen euro aan geplaatste auto’s op Marktplaats.

Duurste dag
Kijkend naar de hoogste gemiddelde waarde per merk, is het prestigieuze Lamborghini net als in het vorige kwartaal koploper (met ook nu een bedrag van 110.000 euro). Het meest waardevolle model van afgelopen kwartaal is een Italiaanse volbloed: de Ferrari 599, waarvoor ongeveer 216.000 euro neergeteld moet worden. De duurste dag van de afgelopen drie maanden is vrijdag 1 juni, toen er voor 76 miljoen euro aan auto’s op Marktplaats te bewonderen was.

<< Terug