Kwartaaljournaal Marktplaats Auto’s


Marktplaats Automotive team groeit door succesvolle dealerondersteuning

Consultancy speelt een steeds belangrijkere rol binnen het automotive team van Marktplaats. Door een flinke uitbreiding van het team komt Marktplaats tegemoet aan de toenemende vraag van dealers voor hulp bij online adverteren. Hiermee kan Marktplaats de dealers beter helpen met het effectiever werven van klanten via internet en het genereren van leads naar de consument.

“We merken dat er langzaamaan een cultuuromslag plaatsvindt bij dealers. Internet wordt steeds vaker ingezet en dat merken we in de vraag van dealers” vertelt Remco Armee, director Marktplaats Automotive. “Sinds november 2011 hebben we verschillende succesvolle pilots lopen om ze te helpen met de vraag hoe ze hun vindbaarheid op het internet en op Marktplaats specifiek kunnen vergroten. Om klanten te begeleiden in deze pilots hebben we een jaar geleden de eerste Key Accountmanager aangenomen die de dealer bezoekt en ondersteunt. Met de uitbreiding naar een team van drie accountmanagers en een Head of Key accountmanagement, kunnen we autodealers nu nog betere ondersteuning bieden bij het online adverteren.”

Het Marktplaats Automotive consultancyteam bestaat uit:

Monique Baats: Head of Key Accountmanagement Marktplaats Automotive
Baats was al werkzaam bij Marktplaats Media als Key Account Manager Finance en heeft daarbij veel online kennis opgedaan. Zij zal in haar nieuwe rol het team dagelijks aansturen. Baats heeft inmiddels meer dan 15 jaar sales ervaring en zal haar kennis inzetten om autoverkoop via internet naar een hoger niveau te brengen. Zij heeft haar sales en managementervaring opgedaan in diverse branchesegmenten bij bedrijven als PCM Uitgevers en Reed Business Information. Bij deze laatste heeft zij de integratie van print en online sales mede vormgegeven.

Hein Balesar: Senior Key Accountmanager
Balesar is al 12 jaar werkzaam in de autobranche en heeft onder andere gewerkt als productmanager Automotive bij HDC-Interactieve Media (dochter van Telegraaf) en de afgelopen 7 jaar bij VWE als marketing- en salesmanager en Business Unit Manager Retail waarin het afzetten van de VWE online diensten en data aan het autobedrijf centraal stond.

Jeroen Kamer: Key Accountmanager
Kamer is als eerste Key Accountmanager begonnen bij Marktplaats Automotive en inmiddels een jaar in dienst. Kamer was eerder werkzaam als Key Account Manager/Consultant bij AUTODATA Nederland BV en als Sales Used Cars bij Sanato Autogroep.

Joost Overmeer: Key Accountmanager
Overmeer heeft inmiddels 10 jaar ervaring in de automotive branche in verschillende functies, waaronder Business Sales manager bij Volvo & Koops Leasing, Sr. Accountmanager New Business bij Thieme Media en als Accountmanager bij Athlon Car Lease.

Contact
Het Automotive consultancy team helpt grotere autodealers om inzicht te krijgen waar hun online leads vandaan komen en hoe ze deze beter kunnen converteren. Dit om uiteindelijk sneller en meer occasions te verkopen. Voor dealers zijn er geen kosten aan de inzet van het consultancy team verbonden en de verschillende consultants zijn ook snel en makkelijk te bereiken. Voor meer informatie kunnen dealers contact opnemen met:

Monique Baats: mbaats@marktplaats.nl
Hein Balesar: hbalesar@marktplaats.nl
Jeroen Kamer: jkamer@marktplaats.nl
Joost Overmeer: jovermeer@marktplaats.nl

 

<< Terug