Kwartaaljournaal Marktplaats Auto’s


“Een koopje betekent niet automatisch dat iets weinig geld kost”

Ook exclusieve Jaguars verkocht via Marktplaats

Met een totaal productieaantal van nog geen driehonderd exemplaren is de legendarische Jaguar XJ220 een grote zeldzaamheid. Van dezelfde fabrikant is ook de recent verschenen XKR-S bepaald geen alledaagse verschijning op de Nederlandse wegen. Tekenend voor het veelzijdige aanbod op Marktplaats is dat beide rariteiten op de site te vinden zijn, in advertenties die uiteindelijk leiden naar de Arnhemse showroom van Jaguar-dealer de Koning

auto van het kwartaalVoor Vincent Bolt, salesadviseur bij Jaguar de Koning, betekent het exclusieve karakter van de handelsvoorraad niet dat er wezenlijk anders moet worden geadverteerd: “Ook wij moeten ervoor zorgen dat onze auto’s netjes worden gepresenteerd en dat we meegaan met de prijzen van de markt. Dat geldt voor dealers van elk willekeurig merk. Voor de uitstraling van ons bedrijf is het mooi dat we speciale auto’s als de XJ220 in de showroom hebben staan.”

Imago achterhaald

In het topsegment van de autobranche zien veel autobedrijven volgens Vincent Bolt nog niet de toegevoegde waarde van adverteren op Marktplaats. Jaguar de Koning werkt echter wel samen met Nederlands meest bezochte automotive website. “Het zou ons veel potentiële klanten kosten wanneer we Marktplaats.nl als advertentiekanaal overslaan. We kunnen heel goed merken dat mensen uit het hele land ons langs deze weg vinden. Marktplaats heeft van oudsher het imago dat er vooral koopjes te vinden zijn, dat is allang achterhaald”, vervolgt Bolt. “Een koopje hoeft niet automatisch te betekenen dat iets weinig geld kost. Ook in ons segment zijn altijd wel koopjes te vinden, alleen heb je het dan soms wel over een aanzienlijk bedrag. Natuurlijk is het zo dat de verkopen in dit deel van de automarkt onder druk staan. Maar dat is eigenlijk al jaren het geval. Daarom doen we er als dealer alles aan om ons te onderscheiden. Bijvoorbeeld met goede service, reële prijzen en een eigen digitale nieuwsbrief, maar ook door snel te reageren op vragen die we via de mail binnenkrijgen. In dat opzicht zien we adverteren op internet echt als onze digitale winkel.”

Nieuwe klanten

Behalve veel trouwe klanten trekt Jaguar zeker de laatste tijd veel belangstelling van liefhebbers die tot nu toe een auto van ander makelij reden. Betekent dit een extra uitdaging met betrekking tot de verkoop van occasions? “Het hangt natuurlijk af van de auto of deze al dan niet zelf verkopen“, aldus Vincent Bolt. “Volgend jaar introduceert Jaguar met de F-Type weer een auto die ongetwijfeld veel nieuwe klanten binnenbrengt. Dat ligt aan het model, maar ook aan het feit dat Jaguar als enige Europese merk drie jaar onbeperkte garantie biedt. Het moet nog blijken wat voor inruilers dit oplevert. We vertrouwen er echter op dat we deze mede door onze advertenties op sites als Marktplaats zeker weer aan de man gaan brengen.”

 

<< Terug